Open deze pagina op je mobiel en installeer onze gratis app. ×

Uitjes voor het gezin

Klimbos Harderwijk (ca. 16 km)

Klimbos Harderwijk is niet zo maar een klimbos. Naast een oneindig lang klimparcours waar je zelf je route bepaalt is er ook een Rollercoaster Zipline! De zipline gaat dwars door het bos en door de hoge snelheid en de bochten lijkt het net of je in een echte rollercoaster zit. Uniek in Nederland! Naast deze spectaculaire belevenis kan je ook een vrije val maken vanaf 16 meter hoogte en duo-ziplinen met je klimmaatje!


Dolfinarium Harderwijk (ca. 19 km)

Dolfinarium, het grootste zeezoogdierenpark van Europa! Hier kun je naast dolfijnen ook andere zeedieren tegenkomen! Er zijn 8 spetterende dierenvoorstellingen waarbij je verschillende dieren van dichtbij kan zien. Naast het bezoeken van de dieren leer je ook alles over zoogdieren, ga je op zoek naar krabbetjes en roetsj je van de glijbanen op een hete zomerdag. En tussendoor kun je natuurlijk even lekker wat eten en drinken in de diverse restaurants en kiosken.


Bezoekerscentrum Nunspeet (ca. 7 km)

Als je alles wilt weten over de Veluwe, ga dan naar Bezoekerscentrum Nunspeet. Dit is een officieel
informatiepunt van Staatsbosbeheer op de Veluwe en je vindt hier veel interessants: een natuurexpositie over vroeger, bioscoopzaaltje, een winkel en souvenirshop. Speciaal voor de kinderen is er een kabouterhut, een kabouterroute en een boswachterspad. Ook is dit het startpunt van vele wandelroutes.


Noord-Veluws museum (ca. 7 km)

Het Noord-Veluws Museum is vooral een kunstmuseum dat werk laat zien van Noord-Veluwse kunstenaars. Dit museum is absoluut niet saai, want aan ieder schilderij zit een verhaal gekoppeld. Een verhaal van de schilders en de bewoners van dit deel van de Veluwe die hier van 1880 tot 1950 woonden en werkten.


Hanzesteden

Ontdek de mooie Hanzesteden Harderwijk (20 km), Elburg (17 km) en Hattem (33 km) op de Veluwe. Harderwijk heeft meer dan honderd monumenten, pittoreske straatjes en sfeervolle pleinen. In Elburg vind je veel smalle steegjes, prachtige doorkijkjes, keitjesstoepen en schitterende bomen. Hattem is een echte cultuurstad en trok vroeger naast kooplieden ook veel kunstenaars. Dat zie je overal terug. Verder vind je in Hattem veel authentieke smaakwinkeltjes en gezellige terrassen.


Heemtuin Vierhouten (ca. 3 km)

Echt iets voor de plantenliefhebbers! Heemtuin de Heimanshof is een Veluwse landschapstuin waarin alle planten verzameld worden die van nature op de Veluwe groeien. In de tuin zijn twee wandelingen uitgezet, de rode route gaat langs de wat bredere paden en is geschikt voor kinderwagens. De groene route voert langs smalle kronkelpaadjes. Kinderen zijn er dol op. In wandeltempo duren beide routes een kwartier.


Molen Hulshorst (ca. 10 km)

De molen in Hulshorst heet ‘Molen de Maagd’ en is gebouwd in 1894. Het bijzondere aan deze molen is dat het nog wekelijks 2.000 kg aan gewassen gemalen en een uitgebreid assortiment van mixen onderhouden. De molen draagt ook het AKG (Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde) keurmerk en is daarbij een van de weinig overgebleven beroepsmolens binnen Nederland. Zin om te fietsen? Leuk om deze molen van dichtbij te bekijken.


Schaapskudde Elspeet (7,4 km)

Altijd al eens willen weten hoe het is om als herder met een kudde schapen mee te lopen? Ervaar het bij schaapskudde Elspeet. De kudde bestaat uit ongeveer 200 schapen van het zeldzame huisdierras Veluws heideschaap. Wil je meer weten over het vak schaapherder, de stilte beleven, de schapen voelen of gewoon genieten van de natuur? Ga dan mee op pad!


Zandenplas

Wat in dit lijstje niet mag ontbreken is een heerlijke plek om in de natuur verkoeling te zoeken op een warme zomerdag. Het fijne zandstrand, de lig- en speelweide en de diverse voorzieningen maken Zandenplas tot de ideale plek voor een dagje uit.


Landgoed Staverden (11,5 km)

Net iets buiten Elspeet ligt in een prachtige bosrijke omgeving het landgoed Staverden. Dit is het allerkleinste stadje van Nederland. Op het landgoed vind je drie bewegwijzerde wandelroutes. Sluit die wandeling af met een bezoekje aan de bierbrouwerij. Vergeet niet een kijkje te nemen bij het waterrad en de zeldzame witte pauwen die oorspronkelijk gehouden werden om pauwenveren te leveren voor de helmen van de hertog!


Wild spotten - Wildarena Hemellootjes (2,4 km)

Wat jouw vakantie op de Veluwe echt compleet maakt, is het spotten van wild. Een unieke ervaring die je voor altijd bij blijft. Natuurlijk moet je altijd een beetje geluk hebben om wild te zien. Met behulp van een gids van Staatsbosbeheer die jou op het juiste tijdstip meeneemt, is de kans aanzienlijk groot. De gids neemt je mee naar de Wildarena; een wildobservatiepost waar je een adembenemend uitzicht hebt op een open plek met een waterpartij waar edelherten, wilde zwijnen, reeën en damherten zich graag laten zien. Tip: draag geen ritselende, donkere kleding, geen parfum en neem een verrekijker mee.

Nog meer uitjes?

Bekijk uitstapjes Staatsbosbeheer

Bekijk uitstapjes Dagjeweg